Sisusta oikein sisustuskirjojen avulla – tee myytävästä asunnosta houkuttelevampi

Asunnon ulkonäöllä on paljon merkitystä asumismukavuuteen. Jos kotona näyttää hyvältä ja on puhdasta, on asukkaillakin parempi mieli. Kotiin on aina mukava palata, kun se näytää juuri omalta ja siellä on asukkaille tärkeitä tavaroita. Myös asunnon värisävyllä on merkitystä. Kodin ei tarvitse olla siistin valkoinen, vaan siellä voi käyttää runsaasti värejä sisustuksessa.

Jos itsellä ei ole paljoa kokemusta sisustamisesta ja asunnon myynti on tulossa ajankohtaiseksi lähiaikoina, kannattaa kääntyä sisustuskirjallisuuden puoleen. Markkinoilta löytyy sisustuskirjoja monessa eri sisustustyylissä. Erityisesti skandinaavinen sisustus on suomalaisten mieleen, joten siitä halutaan myös lukea. Piia Kalliomäen Nordic Interior Book on todellinen skandinaavisen sisustuksen mestariteos. Tähän teokseen on kerätty runsaasti kuvia suomalaisista kodeista. Kaikki kodit ovat erilaisia, mutta niitä yhdistää silti se, että suomalaisuus saa näkyä. Kirjan kuvat on ottanut valokuvaaja Pauliina Salonen. Tällainen kirja on jo sinällään upea sisustuselementti vaikkapa pöydän tai lipaston päälle. Sen lisäksi sitä on mukava katsella ja hakea inspiraatiota omaan sisustukseen.

Joulun taikaa sisustuskirjoissa

Joulu on suosittua aikaa, kun puhutaan ihmisten innosta sisustaa. Verhojen ja muiden tekstiilien värisävyt muutetaan punaisiksi ja pöydälle asetellaan kaunis joululiina. Ilona Pietiläinen on kirjoittanut ja koonnut useammankin joulusisustuksesta kertovan kirjan. Monet niistä ovat nousseet suureen suosioon, sillä inspiraatiota jouluksi haetaan monesti kuvien ja tarinoiden kautta. Olisipa aina joulu on Pietiläisen kirjoittama teos, jossa hullaannutaan joulusta ja laitetaan mielikuvitus rullaamaan. Tämä kirja innostaa kuitenkin heittämään vanhat perinteet romukoppaan ja luomaan jotakin uutta. Kodin sisustuksessa hyödynnetään myös luontoa ja sieltä löytyviä elementtejä. Havut ja kävyt saavat uuden elämän, kun niistä taiotaan koristeita jouluksi. Myös Pietiläisen Satumainen joulu noudattaa samaa kaavaa. Siinäkin halutaan tuoda jouluun jotakin uutta ja ikimuistoista. Molemmat näistä ovat erittäin hyviä teoksia tuomaan inspiraatiota joulun ajaksi.

Maija Tiensuun Talvikirja taas pureutuu talveen kaikkinensa. Toki siinäkin käydään läpi joulua, mutta se on vain yksi osa. Erityisesti kirjassa käydään läpi sitä, miten kotia voi sisustaa talvella ja miten kodista saa viihtyisämmän. Myös vinkit kylmien talvipäivien varalle ovat tervetulleita. Niin lapset kuin aikuisetkin tykkäävät askarrella, joten tästä kirjasta saa hyviä vinkkejä askarteluun. Koska Maija Tiensuulla on kokemusta sisustustoimittajana toimimisesta, hän todella tietää, mistä kirjoittaa. Kirjan täydentävät vielä upeat valokuvaaja Annabelle Antasin kuvat. Ne herättävät Tiensuun tekstit henkiin ja saavat lukijan inspiroitumaan talvesta.

Sisustamisen käsikirjalla alkuun

Frida Ramstedtin Tyylikäs koti – Sisustamisen käsikirja on hyvä työkalu silloin, kun kotinsa sisustuksen haluaa muuttaa kokonaan. Kirjassa käydään läpi sisustamisen perusteita ja joitakin sisustussuunnittelijoiden sääntöjä. Kirjassa ei siis pureuduta toissijaisiin asioihin, kuten esimerkiksi koriste-esineisiin ja niiden sijoittelemiseen. Sen sijaan kirjassa käydään läpi sitä, kuinka sisustaminen aloitetaan ja miten värimaailma valitaan. Siinä käydään siis toisin sanoen läpi sisustamisen periaatteita ja sitä, kuinka kotiin voi luoda toimivan sisustuksen. Kirjoittaja Frida Ramstedt on ruotsalainen sisustusbloggaaja ja sisustuskonsultti, joten hän todella tietää, mistä kirjoittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

dotmag